Header imageHeader imageHeader image
Header image
   
      
 
   
 
DÖK
 
   
   

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

A 2013/2014-es tanévben az alábbi programok valósultak meg a diákönkormányzat szervezésében:

 

Plakátkészítő verseny az állatok világnapjára
Ezzel a versennyel szerettük volna felhívni a figyelmet az állatvédelemre, melyre a gyerekek osztályonként és csoportosan nevezhettek. Az alkotások október 4-én, az állatok világnapján aulánkat díszítették. Az első helyezéssel alsó tagozaton a 2. osztály, míg felső tagozaton az 5. osztály büszkélkedhetett.

Őszi papírhulladék gyűjtése
Az őszi papírhulladék-gyűjtés már hagyománynak számít iskolánkban. A szelektív hulladékgyűjtést és újrahasznosítást nagyon fontosnak tartjuk, mint ahogy azt is, hogy ez már gyermekkorban elkezdődjön. A környezetvédelem fontosságának hangsúlyozása mellett remek közösségépítő ereje is volt a papírgyűjtésnek, hiszen a tanulók csak egymással összefogva tudtak nagy eredményeket elérni. Az idei tanévben a legjobban az alsó tagozaton a 3. osztály, a felső tagozaton pedig a 7. osztály szerepelt. Köszönjük a szülők segítségét is!

Gesztenye Guszti terménybáb készítő verseny
A pályázat már több éves múltra tekint vissza, amit az iskola diákönkormányzata a klubkönyvtárral együttműködve rendezett meg. Az óvodás és iskolás gyerekek az őszi természet kincseit felhasználva évről évre egyre színesebb ötletekkel és egyre gazdagabb kivitelezéssel lepik meg a zsűri tagjait. A kiállítás megnyitóján került sor az eredményhirdetésre, melyet egy vidám hangulatú délután követett ügyességi- és sportversenyekkel. Az első helyezést és a vándorkupát alsó tagozaton Szalai Bence József 2. osztályos tanuló vihette haza. A felső tagozaton Szabó Kamilla 7. osztályos tanuló érte el az első helyezést és vehette át a vándorkupát, aki testvérével, Szabó Dániel 4. osztályos tanulóval közösen készített alkotással nevezett.
Díjazottak még: Mihály Anett, Márton Ferenc, Árvai Bendegúz, Berta Liza, Berta Nóra

Adventi várakozás
Az adventi időszakban hétről hétre színvonalas műsorral készültek a diákok, melyet a közös gyertyagyújtások alkalmával adtak elő társaiknak és pedagógusaiknak. A második adventi gyertyagyújtást kísérő műsort a falu közössége is megtekinthette. Felkészítő pedagógusuk Juhászné Ambrus Anita tanítónő volt.

Karácsonyfadísz készítő verseny
Minden évben karácsony táján valamilyen kézműves versennyel készülhetnek diákjaink az ünnepre. Az idei tanévben karácsonyfadísz készítő versenyt hirdettünk. A beérkezett alkotások iskolánk karácsonyfáját ékesítették.

Valentin napi posta
A gyerekek Valentin napon kedves üzenetekkel, levelekkel lephették meg egymást és pedagógusaikat, amit a DÖK postásai kézbesítettek.

 

Közreműködés a családi nap szervezésében
A családi nap főszervezője Hegymeginé Rácz Anita tanítónő volt, aki a húsvéti ünnep köré épülő projekthetét koronázta meg ezzel az egész iskolát megmozgató, nagysikerű rendezvénnyel. Az ő munkáját segítette Nagyné Balogh Erzsébet, a klubkönyvtár vezetője, valamint Máhr Attiláné és Juhászné Ambrus Anita tanítónők.

 

Gyermeknap           
Minden tanév végén kedveskedünk a gyerekeknek egy iskolai gyermeknap szervezésével. Az idén sem volt ez másképp. A rendezvénynek egy varázslóról szóló történet adott keretet, akinek átka alól a tanulók szabadíthatták fel Meseország lakóit. Állomásról állomásra haladva tudták az osztályok teljesíteni a hét próbát, mely próbák közt a logikaitól a  leleményességin át az ügyességi feladatokig minden megtalálható volt.

 

„Gondoskodásból jeles” műanyaghulladék gyűjtő kampányban való részvétel
Az előző tanévhez hasonlóan az idén is beneveztünk a kampányba, mellyel a környezettudatosságra való figyelemfelhívás volt a fő célunk. A szelektív hulladékgyűjtés már a szülői házban elkezdődött, s az iskolában folytatódott. Az otthonról hozott műanyag hulladék mellett az iskolában keletkezőt is összegyűjtöttük, amit újrahasznosítás céljából elszállítottak intézményünkből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

       
Header image Header image Header image Header image