Header imageHeader imageHeader image
Header image
   
      
   
   
 
OVISULI
 
 
Image 2
 
   

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Ovisuli

 

Az „Ovisuli” foglalkozás-sorozat, évek óta nagy hatékonysággal segíti az óvoda-iskola átmenetet. A foglalkozások alapja a játék és a játékon keresztül szerzett ismeret, mely érzelmileg pozitív hatást fejt ki, és a felszabadult légkörben esélyt teremt arra, hogy a gyerekek szorongásmentesen kezdjék meg iskolai tanulmányaikat.

A tanév során hat foglalkozásra került sor, melyet Szórád Béláné fejlesztő pedagógus és Sütőné Pelyva Dalma tanítónő vezetett.

 

Image 2

Sok érdekes dologra tanítanak...

 

Image 2

Image 2
Image 2

 

Az első foglalkozás során az időben való tájékozódás és a finommotorika fejlesztése volt a feladat. Az óvodások őszi mondókákat, dalokat tanultak, mondtak. Őszanyó játékban a kosárban kitapintott termést kellett meghatározniuk. Tépés, ragasztás technikák alkalmazásával egy őszi gyümölcskosarat készítettek.

A második alkalommal hangulatkeltő babzsákos feladatokat, irány-, testséma és egyensúly gyakorlatokat végeztek a gyerekek, mozgásfejlesztésként. Tapasztalat, hogy mozgásuk többségében életkoruknak megfelelően összerendezett, viszont a jobb-bal irányokkal még nincsenek mindannyian tisztában.
Harmadik alkalommal a vizuális és auditív észlelés, a szem-kéz koordináció és az emlékezet valamint a figyelem fejlesztése volt a feladat.

 

Image 2

 

Image 27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

       
Header image Header image Header image Header image